Je hebt vast weleens een portofoon gezien. Het wordt vaak ook wel een walkie-talkie genoemd. Dat is niet zo gek, want het is een apparaatje waarmee je kunt lopen en ondertussen in kunt praten. De andere portofoon, die gekoppeld is, kan hetgeen wat je zegt tot op een bepaalde afstand ontvangen. Zo kun je dus op afstand met elkaar communiceren. Bij de politie wordt ook gebruik gemaakt van portofoons. Het is een handig middel om met elkaar te communiceren.

Hoe werkt een portofoon?

Een portofoon communiceert via een radiofrequentie. Dat is anders dan bijvoorbeeld een mobiel. Een portofoon is een middel om gratis mee te communiceren, mits je op dezelfde frequentie zit als de ontvanger. Een groot voordeel van portofoons is, is dat ze helemaal op zichzelf werken. Het is een betaalbare technologie en het bereik is erg groot. Door middel van een accu blijft de telefoon werken, voorwaarde is natuurlijk dat de accu is opgeladen.

Portofoon kopen

Ben je op zoek naar een (nieuwe) portofoon? Dan kun je uiteraard naar een winkel gaan waar ze portofoons kopen. Maar wist je dat online het aanbod ook erg groot is? Dan hoef je niet de deur uit en kun je vanachter je computer eenvoudig een bestelling plaatsen. Ideaal toch? Online is het aanbod erg groot en je kunt verschillende aanbieders goed met elkaar vergelijken. Aan de hand daarvan kun je een keuze maken voor de portofoon die het beste bij je past. Het is belangrijk om goed na te denken wat de afstand moet zijn. Portofoons zijn namelijk gekoppeld aan een bepaald bereik. Als je een grotere afstand nodig hebt, is de portfoon vaak wat duurder.

Wil je meer weten over portofoons? Klik dan hier! Op deze website kan je nog veel meer informatie vinden over portofoons.